Thursday, March 19, 2015

SEPHORA LONG LASTING KOHL PENCIL IN INFINITE BEIGE

Postoje neki proizvodi koje toliko volim i toliko dugo koristim, ali nazalost nikada im nisam posvetila post, sa detaljnijim prikazom, cak mi se cini da ovu olovku nikada nisam spomenula ni u mesecnim favoritima. Kad malo bolje razmislim, mislim da sam se sa spomenutim proizvodima toliko "srodila" i na iste navikla da mi je njihovo svakodnevno koriscenje postalo tako normalno, da ni ne primecujem njihovu vrednost, jer je prosla ona euforija koja nastaje neposredno nakon kupovine i traje nekih mesec dana (bar u mom slucaju). Nakon toga, ili ih volim i nastavim da ih koristim jer znam da mi odgovaraju i to je to, ili shvatim da nisu za mene i prosledim dalje.
Za danas sam vam pripremila recenziju olovke za oci za koju me mnogo vas pitalo, pa sam se potrudila da je sto detaljnije predstavim i odgovorim na sva vasa pitanja.


Mislim da je vecina vas vec upoznata sa cinjenicom da svetle olovke za oci, tacnije bele i bez, pruzaju neverovatnu razliku u pogledu, cineci da oci izgledaju znatno krupnije, a pogled otvoreniji.

Svaka od nas se bar jednom u svom zivotu susrela sa problemima sa nesanicom, sa budjenjem sa podocnjacima i umornijim izgledom nego pre odlaska na spavanje, tu su onda i neprespavane noci iz vise razloga, bilo lepih ili onih ne bas prijatnih, ali ujutru, slozicete se sa mnom, svaka od nas zeli isto, svez i odmoran izgled. Onda kada nam okolnosti ne dozvoljavaju da prirodno izgledamo onako kako bismo zeleli, uvek su tu neki makeup trikovi za kojima posezemo.

Za razliku od bele olovke koju takodje mozete koristiti u ove svrhe, a koja izgleda pomalo vestacki, uglavnom na tamnim ocima (bela fenomenalno pristaje na svetlo plave oci, svetao ten i plavu kosu, dok u drugim situacijama, bar po mom misljenju izgleda prenapadno i ne bas prirodno), bez olovke su fenomenalan mali pomagac koji smatram da bi svaka od nas trebalo da poseduje u svojoj makeup kolekciji, kolika god ona bila. Medjutim, jako je tesko pronaci onu prave nijanse, naravno dugotrajnu, jer se nanosi na vodenu liniju, sto znaci da ako imate osetljive oci, poput mene i iritira vas apsolutno sve, pocev od suvog vazduha, klimatizovanih prostorija, preko hladnoce i vetra, briga o tome da li je na mestu duze od pola sata nakon nanosenja je neminovno. Ja sam imala srece da nisam puno tragala, vec sam otkrila ovu fenomenalnu olovku bez koje ne mogu da zamilsim svakodnevno sminkanje. Toliko je volim da kada je ne stavim, sam odraz u ogledalu mi je cudan i nije onakav na kakav sam navikla.

Close up :)
SEPHORA INFINITE BEIGE LONG LASTING KOHL PENCIL je kao sto joj i u nazivu stoji,  dugotrajna olovka, ali proizvodjac vrlo cesto navede isto, ali retko opravdano. Ova olovka zaista stoji od trenutka kada je nanesete, pa sve dok je ne skinete. Ja sam odusevljena njenom trajnoscu i smatram da je to osnovna karakteristika kojom bi trebalo da se vodite prilikom odluke o kupovini olovke ove namene. 
Sto se tice nanosenja, dovoljno je kremasta da lepo klizi, ali ne i masna da se lako skida, vec jako lepo pijanja za vodenu liniju.

*EXTRA SAVET: Pre nego sto nanesete olovku na vodenu liniju, higijenskim stapicem predjite lagano duz cele linije kako biste uklonile tragove suza koji mogu da uticu na trajnost olovke. Na taj nacin moci cete lepo da fiksirate olovku i ucinite da traje tokom celog dana. Ovo je nesto sto sam ja pronasla kao odlican korak za postizanje najboljih rezultata, pa sam zelela da to podelim sa vama. 
Nadam se da ce vam ovaj mali trik biti od velike pomoci <3.

Ovu olovku takodje mozete koristiti i za pokrivanje sitnih nepravilnosti, kao i za sprecavanje razlivanja ruza za usne, tako sto cete je naneti u vidu baze. Ja je za ove namene ne koristim, ali eto, mozda ce nekima od vas posluziti i za to ;).


Iako je redovno koristim vec jako dugo, ponekad mi se cini kao da je uvek ista. Jako se sporo trosi, jer je velika.

Ova olovka spada u redovnu ponudu Sephora parfimerija, tako da je uvek dostupna.
Kako sam je kupila davno, nisam sigurna za tacnu cenu, ali cini mi se da je bila oko 800 dinara, sto smatram da je sasvim korektno naspram kvaliteta, kao i same velicine iste.

Ako ste u potrazi za dugotrajnom olovkom za vodenu liniju, koja se lepo nanosi i vas pogled cini svezijim i otvorenijim (a koja od nas to ne zeli), ovo je olovka koju bi svakako trebalo da probate. Verujte mi da pravi veliku razliku ;).



Da li koristite bez ili bele olovke za vodenu liniju, i koristite li ih uopste?
Koja je vasa omiljena? Da li ste je pronasli vec ili jos uvek tragate za njom?
Pisite mi u komentarima ;)


S' puno ljubavi,
Marija <3.

16 comments:

  1. Kako se vidi da vodiš računa o sebi :) baš lepo i negovano izgledaš. Ne znam da li si vec pisala o tome, ali koju maskaru koristiš? I da li koristiš uvija za trepavice? Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh...pa hvala puno na ovakvom komplimentu <3 Trudim se, zaista ;)
      Cesto menjam maskare, jer volim da probam razne i uvek ih imam nekoliko koje koristim. Konkretno na ovim fotografijama imam Bourjois 1 Seconde Volume, ali je vec pri kraju, pa nisu bas kakve znaju da budu. Pisala sam o njoj detaljno na blogu pre par meseci ;)
      Sto se uvijaca tice, koristim ga uvek pre nanosenja maskare, jer smatram da pravi veliku razliku ;)

      Delete
  2. Izgledas prelepo. Koristim belu olovku i mnogo je bolje kada se dole stavi neka svetla olovka, tacno se vidi razlika i mnogo je lepsi celokupan izgled. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Teodora, hvala ti puno <3
      Drago mi je da delimo misljenje ;)

      Delete
  3. Prelepo. :) I mene zanima koju maskaru koristis. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Jelena <3
      Kao sto sam napisala gore u komentaru, u pitanju je Bourjois 1 Seconde Volume maskara ;)

      Delete
  4. Koristan post,svraticu da pogledam ovu olovku...Sijas sva,divna si...I mene interesuje koju maskaru koristis ali me vise zanima koju olovku/senku za obrve imas na ovim slikama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na divnim recima, od srca i jako mi je drago ako smatras da je koristan <3
      Sto se maskare tice, evo odgovora u prethodnim komentarima, a za korigovanje oblika obrva trenutno koristim NYX gel u nijansi Brunette. Bice uskoro detaljan post na blogu ;)

      Delete
  5. Bež olovka je zakon i uvijek sam u potrazi za nekom dobrom vodootpornom, koja je sposobna satima ostati na waterlineu. Baš šteta što ova nije dostupna kod nas, odmah bih jurnula po nju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delimo misljenje <3 Ova iako nije vodootporna, izuzetno je dugotrajna ;)
      Bas mi je zao sto kod vas nema Sephore :((

      Delete
  6. Na prvu post nisam ni pročitala, nego sam se poslije vratila , gledala sam slike koliko si lijepa. Obožavam vidjeti ženu/djevojku koja ja njegovana i vodi računa i sebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Saro, stvarno ne znam sta bih odgovorila na ovako divan kompliment, zaista <3 Hvala ti, od <3 :***

      Delete
  7. Uvek u potrazi za dobrim bež olovkama :))
    Hvala na preporuci a ovu ću potražiti prvom prilikom :***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumemo se ;) Nadam se da ces biti zadovoljna, stvarno je fenomenalna ;) :***

      Delete
  8. Je l' beše imaš Nyx wonder olovku? Ako imaš, koja ti se bolje pokazala po pitanju trajnosti na waterline-u?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam, imam ovu Sephorinu i toliko je volim da nemam zelju nijednu drugu da probam. Kada je trajnost u pitanju, mislim da nema bolje. Meni inace oci jako suze usled vetra, hladnoce i sl., ali ova olovka i te situacije savrseno podnosi, tako da...meni je odlicna :)
      Za NYX-ovu sam cula da je ok, ali ne mogu da tvrdim jer nemam iskustva sa istom ;) Ova je duplo veca i otprilike duplo skuplja od NYX-ove, tako da dodje isto, pa ti je moja preporuka upravo ova Sephorina, verujem da se neces pokajati ;)

      Delete